Ce am citit în ultimul timp și recomand

Acum vreo doua zile vorbeam cu Ligia despre una, despre alta (adică mai mult despre copii 🙂 ) și am ajuns la cărți. Ea mi-a dat câteva recomandări și eu, bineînțeles pe ale mele.

Poate mai interesează pe cineva, așa ca enumăr recomandările mai jos alături de câteva note personale:

 1. Zorba Grecul de Nikos Kazantzakis pe care o găsiți aici . Îmi place extrem de mult omul Zorba. Este de o simplitate si de o fericire simplă și naturală către care tindem cu toții. Nu știu cum de am citit-o tocmai acum, filmul l-am văzut de mai multe ori. Acum plănuiesc o vacanță in Creta, pe urmele lui Zorba. Mă gândesc să îmi cumpăr și filmul pentru colecția de filme (care are zero filme până acum)
 2. Proiectul Rosie de Graeme Simsion pe care o găsiți aici . Am citit cu mare drag această carte. Este o poveste de dragoste adorabilă și amuzantă intre un bărbat care suferă de sindromul Asperger si o femeie care la prima vedere este exact opusul a ce căuta el.  Cartea are de toate: psihologie (ca să înveți în mare despre viața unui om cu Asperger), dragoste, aventură și mult umor. Am citit-o pe nerăsuflate!
 3. Puterea prezentului de Eckhart Tolle pe care o găsiți aici . Inițial nu am rezonat prea mult cu această carte, probabil pentru că “miroase” a imposibil… Mesajul cărții este foarte simplu, clar și de necontestat: dacă alegem să trăim in prezent, vom avea o viața fericită. Pe cât de clar, pe atât de greu de înfăptuit, nu? Mereu ne gândim la ceea ce s-a întâmplat în trecut sau ce s-ar putea întâmpla (sau ce ne dorim să se întâmple)  în viitor, fără a acorda suficientă atenție prezentului, singurul moment în care trăim de fapt. Cartea este un ghid practic, care trebuie citit pe îndelete și de revenit asupra unor pasaje importante.

În cazul în care vă inspiră vreo carte de mai sus si o citiți, mi-ar plăcea sa aflu ce impresie v-a lăsat.

 

Spor la citi vă doresc!

4 thoughts on “Ce am citit în ultimul timp și recomand

 • Frumoase recomandari. Am bifat din lista ta “Puterea prezentului” impresia asupra cartii a fost aceeasi: mesajul clar dar greu de aplicat 🙂

  • Am mai citit saptamana asta ceva asa de frumos… poate imi fac un obicei din a scrie astfel de articole periodic.
   Ma bucur ca ai impartasit cu mine impresiile tale despre carte. Te mai astept pe aici ☺

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *