Colier croșetat

Bună dimineața tuturor!

Să vă arăt ultima mea meștereală! Un colier croșetat, care vă spun sincer, arată mult mai bine in realitate 🙂 .

Aveți nevoie de un lanț, din metal, ața de brodat (cred că așa se numește) și o închizătoare (eu am luat una de la un alt colier pe care nu îl mai foloseam).

Pentru lanț aveți nevoie de 2 suluri mici de ața (eu am folosit de doua culori, dar feel free sa folosiți doar o nuanță dacă asta vă doriți), si cate un sul mic pentru fiecare floare. Se croșetează folosind piciorușul simplu (sau single crochet pentru cine a învățat sa croșeteze de pe youtube, adică cei ca mine) mai intai pe partea de jos a lanțului si apoi pe partea de sus a lanțului. Veți vedea ca zalele vor fi fixe, si lanțul va avea o flexibilitate redusa.

Pentru floricele am lucrat un lanț de 20 ochiuri, un picioruș dublu in al 4-lea ochi, apoi încă un picioruș dublu in acelasi ochi. Am continuat cu câte 3 piciorușe duble in fiecare ochi până la sfârșitul primului rând. O să vedeți ca lucrul incepe să se onduleze, ceea ce înseamnă că sunteți pe calea cea bună 🙂 . Se mai face un ochi, se întoarce lucrul si se croșeteaza un picioruș simplu in fiecare ochi până la sfârșitul randului nr. 2. După ce ați finalizat și acest rând, se încheie lucrul, si apoi se răsuceste și se formează floarea. Ațele de la început si final se cos asfel încăt să nu se deșire, și se scurtează în așa fel încât sa nu se vadă.

Eu am lipit florile cu pistolul de lipit, însă pot fi cusute cu ac și ață.

Mie îmi place foarte mult această ață pentru brodat întrucât are culori foarte vii.

Nu este deloc greu, dar rapid.

 

Spor la DIY vă doresc!

4 thoughts on “Colier croșetat

  • Super! De unde ai facut rost de lant cu ochiuri asa mari?

    Eu tot de pe youtube am invatat sa crosetez, daca ma uit pe instructiuni in romana nu inteleg nimic :))

  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *